Din mintea mea creaţă

  • Powered by BannerFans.com

  • zelist

  • Anunțuri

Transportul in comun

Posted by Alexandra Ene pe Octombrie 28, 2010

Transportul in comun se dovedeste a fi o nesfarsita sursa de inspiratie, nervi, amuzament si multe alte chestii la pachet. Daca ieri am intalnit un cuplu de indragostiti ce isi aratau intr-un mod atat de bland sentimentele (sper ca se simte ironia), azi am intalnit ceva ce m-a facut pret de cateva minute sa imi fiarba sangele. Desigur, nu sunt eu genul sa ma bag in discutiile altora, asa ca m-am limitat la a ridica din sprancene si a-mi arunca priviri cu subinteles cu o alta participanta la inghesuiala din tramvai, spectatoare calma si ea.

Conflictul a pornit de la faptul ca o tanara (probabil studenta, asa am aproximat eu grosier varsta ei) si cu o doamna la vreo 60 ani care vociferase fara oprire de cand m-am suit eu in tramvai, au avut intentia de a se afla in acelasi loc, in acelasi timp. Si intrucat legile fizicii nu permit acest lucru, cea din urma s-a cam suparat. Nu foarte tare, doar cat sa blagosloveasca vreo doua minute in sir, suficient timp ca studenta sa se enerveze si ea si sa inceapa sa riposteze. De aici a fost un singur pas pana la „Bai pustoaico, daca ai fi educata ai tacea dracu din gura si ai asculta acum, nesimtito, ia vezi ca pe bulevard acolo unde iti e locul nu se ajunge cu tramvaiul asta, hai taci acolo, vezi ca poate iti ard acum una ca sunt mult mai mare ca tine… de asta ajungeti toate pe centura ca sunteti fara pic de educatie!”. Pustoaica nu s-a lasat nici ea mai prejos si a inceput sa ii vorbeasca la per tu, ceea ce a adus un nou val de jigniri din partea doamnei „respectabile”. Intr-o lume ideala, in acel moment ar fi devenit legal ca cineva sa ii puna un calus in gura stimabilei si sa o dea jos la prima.

Varsta e in zadar la anumite persoane.Cum sa astepti respect cand esti pus pe cearta si se simte ca abia astepti sa te calce careva pe varful cozii ca sa ai de ce sa sari?

Anunțuri

4 răspunsuri to “Transportul in comun”

  1. […] Transportul in comun Thu Oct 28, 2010 18:25 pm Transportul in comun se dovedeste a fi o nesfarsita sursa de inspiratie, nervi, amuzament si multe alte chestii la pachet. Daca ieri am intalnit un cuplu de indragostiti ce isi aratau intr-un mod atat de bland sentimentele (sper ca se simte ironia), azi am intalnit ceva ce m-a facut pret de cateva minute sa imi […] […]

  2. laiurita said

    Din păcate, astfel de scene sunt mult prea frecvente în transportul comun, indiferent cine este potagonistul/a, indiferent de vârstă şi de cine are dreptate… 😦

  3. Eu ignor astfel de oameni, prefer sa citesc o carte in mijloacele de transport, sa ascult muzica sau ambele si sa nu intervin. Cu cat ii analizez mai mult, cu atat ma apuca groaza. Intr-adevar, varsta e doar un numar. Poti avea 50 de ani si sa nu ai cei 7 ani de acasa sau toate facultatile ‘la purtator’. Trist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: