Din mintea mea creaţă

  • Powered by BannerFans.com

  • zelist

  • Reclame

Despre trafic

Posted by Alexandra Ene pe ianuarie 29, 2011

Toata lumea stie ca in Bucuresti in orele de varf poti sta la acelasi semafor de naiba-mai-numara-cate-ori. E un fapt, e deja ceva intrat in cotidian, o banalitate. Este motivul principal pentru care majoritatea dintre noi lasam masinile acasa si mergem spre serviciu cu transportul in comun, sau daca suntem suficient de norocosi sa lucram aproape, cu pejosul.

Insa in ultimele 3 luni, in care am invatat atat de multe despre viata de pieton, am descoperit un aspect complet neasteptat: si ca pieton poti sta la acelasi semafor de mai multe ori! Da, da. Acolo unde se intalnesc mai multe tramvaie, trolee si mai e si vreo statie importanta de metrou, traficul intre ele este atat de mare incat verdele de la semafor se termina inainte sa traverseze toata lumea. La fel, poti sta la metrou la Victoriei vreme de doua metrouri si sa nu poti ajunge pana la ele din cauza fluxului de oameni care coboara si urca acolo. E enervant in trafic sa mergi bara la bara? Si pe jos se poate intampla. Ritmul meu de mers este unul destul de alert – mai ales pe frigul asta – insa de cate ori in ultima vreme nu am mers in pasul piticului, pentru ca n-aveam pe unde sa ocolesc multimea!

In consecinta, cuvintele „stau in trafic” si-au marit semnificatia, nu mai e vorba doar de clasicul stat degeaba cu volanul in mana si injurat in barba. Poate insemna si inghesuiala ca de sardele … in mijlocul strazii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: